LIBBY'S ART STUDIO

The remit for this build was a writing studio within the garden of a property in Swanage, an Area of Outstanding
Natural Beauty. It was to be used as an airy, private space for an author to work on her upcoming projects, whilst
being able to enjoy views of the surrounding greenery. The design encompassed a covered decking area with dowels
making up the western façade for climbers to be grown up, and low-impact pillar foundations to be made of ‘waste’
car tyres filled with pea shingle. The timber used was to be a mixture of accoya for the cladding and large sections of
larch for the exposed structural elements of the semi-outdoor space, with a lime plaster interior finish.
Sadly, the project was cancelled by the client shortly before the build, due to personal reasons. The design and
technical work having been completed, we would love to see our efforts come into fruition. If you would be interested
in commissioning or adapting this design, please get in touch via our contact page (link).

TECHNICAL

DIMENSIONS: SAM TO FILL IN

PLANNING: Not required (on the back of council response to pre-planning application)

CLADDING: Vertical accoya with shadow gaps

INSULATION: Sheep's wool

LAMDA VALUE (THERMAL CONDUCTIVITY): 0.035W/mK

WALLS: Modern stud frame

FLOOR: TBC

WINDOWS & Doors: Bespoke Rationel triple-glaze (aluminium & pine)
​​
POWER: Connected to the house ring mains

ROOF: Corrugated painted tin

INTERIOR: Lime plaster, limewash finish

IMG_8519_edited
IMG_8462
IMG_8416
DJI_0022_edited
IMG_8504
IMG_8425
Screenshot 2020-12-09 at 15.30.38
DJI_0032_edited
Screenshot 2020-12-09 at 15.32.16
IMG_8427
Screenshot 2020-12-09 at 15.29.13
Screenshot 2020-11-29 at 14.45.11
IMG_8540
Screenshot 2020-12-09 at 15.30.19
1/2
Screenshot 2021-02-01 at 09.35.35.png
Screenshot 2021-02-01 at 11.36.41.png
covers3.jpg